El Govern posa a disposició del professorat cursos de formació d’anglès i noves tecnologies

El conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, ha destacat avui la bona coordinació entre l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBASP) i la conselleria d’Educació, a través de la Direcció general d’Ordenació i Formació del Professorat per poder oferir cursos de formació al professorat en matèria d’idioma estranger (anglès) i noves tecnologies.

 

A part de l’oferta oficial dels Centres de Formació del Professorat (CEP), es fa una altra oferta formativa a través del EBASP, en coordinació entre les dues administracions i els docents podran aprofitar els locals per impartir els cursos, així com l’oferta formativa en idioma estranger i Tècniques d’Informació i Comunicació (TIC).

 

Rafael Bosch, en resposta a una pregunta del diputat del Grup Parlamentari Popular, Manuel Monerris, ha explicat que s’ofereixen tres tipus de cursos: presencials, semipresenciales i a distància. “l’objectiu d’aquesta acció és l’optimització dels recursos de l’administració, aprofitant-los per a la formació del nostre professorat”, ha dit Bosch.

 

Per la seva banda, Manuel Monerris ha destacat que en el marc estratègic d’Educació i Formació 2020 per a la cooperació europea i també en el de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de Balears, un dels objectius és la millora de la qualitat, i l’eficiència de l’educació i la formació.

 

Aquest marc recomana continuar amb el treball relatiu a l’aprenentatge de llengües estrangeres, que implica, a més de les mateixes competències de la comunicació en la llengua materna (expressar i interpretar conceptes, pensaments, sentiments, fets i opinions de forma oral i escrita i interactuar lingüísticament d’una manera adequada i creativa en tots els contextos socials i culturals) la mesura i la comprensió intercultural.

 

També es posa èmfasi en la necessitat de promoure la creativitat i la innovació mitjançant el desenvolupament de mètodes específics d’ensenyament i aprenentatge que incloguin les eines TIC.

 

La innovació tecnològica en matèria TIC ha permès la creació de nous entorns comunicatius i expressius que obren la possibilitat de desenvolupar noves tecnologies formatives, expressives i educatives, possibilitant la realització de diferents activitats inimaginables fins fa poc temps. Monerris ha defensat la importància de donar prioritat a aquestes dues línies educatives en tots els plans de formació del professorat.

 

X
Send this to a friend