Més de 82 pacients han estat atesos en consultes externes realitzades a l’Hospital Mateu Orfila

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha valorat avui molt positivament els resultats obtinguts gràcies als desplaçaments d’especialistes als hospitals de les illes menors, en resposta a una pregunta del diputat del Grup Parlamentari Popular, Alejandro Sanz, durant el ple del Parlament. 

 

Ha recordat que un dels objectius fixats a l’inici de legislatura era el d’aconseguir que les persones afectades per algun procés sanitari de les illes d’Eivissa, Menorca i Formentera, haguessin de desplaçar-se cada vegada menys a Mallorca per rebre assistència.

 

Ha explicat que els procediments que s’han seguit han estat diversos, i tots passen per la implicació i col·laboració dels professionals sanitaris que han permès desenvolupar noves especialitats o tècniques a les illes menors. Ha posat com a exemple de col·laboració, el servei de traumatologia entre l’Hospital Són Espases i l’Hospital Mateu Orfila.

 

Fins avui, més de 82 pacients han estat atesos en consultes externes realitzades en el Mateu Orfila. A més, s’han duta terme 16 intervencions quirúrgiques des d’octubre de l’any passat. Es tracta d’intervencions de columna de complexitat mitjana que se seleccionen segons criteris mèdics entre els malalts de Menorca, evitant el desplaçament de pacients i familiars a Mallorca.

 

El procediment establert es fa en coordinació amb el servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia d’adults de Son Espases, que dirigeix el Doctor Rubí i els especialistes de la unitat de columna d’aquest centre (Dr. Ripoll, Dr. Femenías i Dr. Llabrés). Aquests metges es desplacen dues vegades al mes a Menorca per atendre als pacients en les consultes especialitzades o per a intervencions quirúrgiques programades. Aquesta col·laboració entre els dos hospitals representa un pas més en la millora assistencial de la sanitat pública de Menorca i el compromís adoptat per la conselleria de Salut.

 

Per la seva banda, Alejandro Sanz ha destacat l’augment i creació de nous serveis especialitzats a les illes menors, com per exemple, els serveis de cirurgia pediàtrica, immunologia, neurocirurgia, traumatologia infantil i cirurgia plàstica a Eivissa; el servei de cardiologia a Formentera i el servei de neurocirurgia i cardiologia infantil i recentment el trasllat de traumatòlegs de l’Hospital de Son Espases al Mateu Orfila de Menorca.

 

 

X