Els estudiants universitaris de Balears reben des d`aquest any una beca d`entre 888 i 937 euros per trasllat

La consellera d`Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha explicat avui que el Govern ha presentat dues iniciatives pioneres i molt positives en matèria de beques per als estudiants de Balears. La primera es va anunciar després de la reunió que va mantenir a Madrid la consellera amb el ministre d`Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert. Es tracta de l`equiparació de la quantitat de les beques de transport per a estudiants universitaris de les Illes Canàries i de Balears, «un gran pas mai aconseguit», ha dit camps.

 

Aquesta sol·licitud la va realitzar la consellera Camps durant l`última Conferència Sectorial d`Educació celebrada a Madrid el passat mes de juny i que finalment va ser acceptada pel ministeri, el que suposa que els estudiants universitaris de les Illes que s`hagin de desplaçar a la Península per continuar els seus estudis passaran de rebre 442 euros per trasllat a rebre entre 888 i 937 euros, que és el que reben els estudiants de Canàries.

 

A més i com a novetat, el Govern ha assignat 8 noves beques d`allotjament de la residència universitària de la UIB per a estudiants de Balears. Les beques permetran a 4 joves de Mallorca i 4 de Menorca gaudir del servei bàsic d`allotjament en habitació individual, amb el complement de pensió completa està inclòs, per només 200 euros al mes durant els 9 mesos del curs acadèmic 2013-2014. El preu de la tarifa sense IVA és de 680 euros mensuals, l`aportació del beneficiari és de 200 euros mensuals que es completarà amb l`aportació de la Direcció General d`Universitats qui assumeix la resta de la tarifa que ascendeix a 498 euros al mes. En total, l`import de la beca individual per a cada beneficiari és de 4.483 euros.

 

A més, Joana Maria Camps ha anunciat la intenció del Govern d`augmentar el nombre de beques de cara al proper curs. La consellera ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta del diputat del Grup Parlamentari Popular, Manuel Monerris, que ha destacat la importància de fomentar la integració dels nous estudiants en la vida acadèmica del campus universitari i contribuir a facilitar l`accés de persones amb dificultats econòmiques als estudis universitaris i a superar barreres de mobilitat degudes a la insularitat.

 

«En un moment d`escassos recursos públics, la insuficiència de recursos de les famílies no ha de ser un impediment per accedir a l`educació, el Partit Popular aposta per un sistema de beques que incentivi la cultura de l`esforç i garanteixi aquest accés a l`educació», ha dit Monerris, que ha afirmat que una bona política de beques és imprescindible per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i els seus nivells formatius.

 

El diputat menorquí ha volgut subratllar que no hi ha cap rebaixa en la concessió de beques, «tot i que alguns vulguin fer creure el contrari».

 

 

X