Unitat enfront la corrupció

Fa poc temps que he fet un pas important, he entrat en política d’una forma clara i pública, molts amics i coneguts em comenten que he escollit el pitjor moment per entrar en aquest “merder”, no fa falta que m’ho digueu, que ja ho sé -contesto-. Després de dedicar diversos anys formant-me a la universitat, observant de ben aprop la realitat que ens toca viure als joves, un es torna més crític, però també té més clares les seves idees i conviccions. No negaré que estem passant per un dels pitjors moments de la històrica democràtica del nostre país, els casos de corrupció són una xacra diària, agreujats per una crisi econòmica que fa més de 6 anys que ens està copejant fortament.

 

Tornant al tema que ens afecta, no és bon moment per entrar en política, ni és bon moment per ser polític, el principal motiu és que la classe política, principalment a nivell nacional ha generat aquesta desconfiança i s’ha allunyat més que mai del poble. La desafecció és evident i clara, una gran llosa anomenada corrupció és un dur llast que molts creuen insalvable.

 

Em resisteixo a creure que està tot perdut, ara bé, primer de tot cal acceptar que existeix un greu problema de corrupció instal·lat en la majoria de partits polítics, i principalment en els grans. Així que el primer pas per solucionar el problema és reconèixer-ho, i el següent actuar, unir-nos tots per lluitar contra ella, ja que afecta directament a tota la societat. Per tant, jo com a membre, faig autocrítica, el Partit Popular també té aquest problema, i hem de ser durs i implacables contra ella, caigui qui caigui, i sobretot fer-ho per  la majoria de polítics que són honests.

 

Segon, ja n’hi ha prou de la política del “i tu més”, ja n’hi ha prou! Podem dedicar-nos tot el dia a generar més tensió i crispació, és absolutament ridícul veure com a un partit polític li sorgeix un cas de corrupció, i els altres partits ho aprofiten. Mentre l’endemà és al revés.

 

Que PP i PSOE estiguin discutint constantment per veure qui té major numero de corrupció és ridícul, solucionem-ho d’una vegada, unim-nos, deixem de discutir, d’aquesta forma evitarem que la gent estigui cada dia més farta de la política. Per això és necessari i indispensable un gran pacte contra la corrupció, que sigui dur, efectiu i generi transparència. I m’és igual qui caigui. No és un problema d’uns o altres, tampoc de territoris, és un virus que s’ha estès a tots els nivells i territoris, per tant es necessita una cura general.

 

Pel poc temps que porto si que hi ha una cosa que puc assegurar, aquí a Menorca i estic segur que també a molts altres llocs, existeixen molts polítics que dediquen tots els seus esforços a treballar per al poble. Regidors, Alcaldes, Consellers, Diputats… que dediquen moltes hores a treballar perquè tot funcioni, persones normals que tenen la seva família, el seu treball particular, i que a més gasten el seu temps en política amb objectius honests, i molts d’ells sense un sou.

 

No estic parlant solament de polítics del PP, faltaria més, polítics de tots els colors que destinen el seu temps restant-ho a família i treball, per conviccions, idees, i ganes de sumar per aconseguir una societat millor. Aquest és el gran motiu que m’ajuda personalment a seguir endavant, veure com hi ha homes i dones que treballen en equip per aconseguir un poble millor. Per això ens hem d’unir tots, principalment els polítics, per fer front a aquesta malaltia que està inserida en la nostra societat.

 

Cristóbal Marqués

Vicesecretari d’organització PP Menorca

X
Send this to a friend