Servei de Radioteràpia: Una millora per a tots els menorquins

L’Hospital Mateu Orfila compta des d’inici de mes amb un nou servei de radioteràpia, una demanda històrica de la societat menorquina i una important millora per la sanitat pública de Menorca. Aquest nou servei evitarà el trastorn que suposa pels pacients menorquins, haver de traslladar-se a l’Hospital de referència de Son Espases per rebre tractament.

 

La radioteràpia es prestarà amb els mateixos índexs de qualitat i sota la coordinació de l’Hospital Son Espases per als protocols de tractament. El nou servei estarà coordinat pel Servei d’Oncologia Radioteràpica de Son Espases quant als protocols de tractament, i se seguiran els mateixos paràmetres de qualitat que a l’Hospital de referència.

 

El servei disposarà d’un equip d’alta tecnologia i la seva cartera de serveis serà la mateixa que la de Son Espases. Es tracta d’un servei que evitarà que, cada any, entre 80 i 100 pacients menorquins hagin de traslladar-se a Mallorca per rebre tractament.

 

Un projecte que el Partit Popular va impulsar i defensar durant el passat mandat com una prioritat per a l’illa i del que ha fet un seguiment durant la present legislatura.

 

Cal recordar, en aquest sentit, que va ser l’anterior Govern del Partit Popular qui va tenir la iniciativa i la decisió política de licitar i adjudicar el Servei de Radioteràpia per a l’illa de Menorca per un període de set anys. Amb aquesta decisió va donar resposta a una demanda històrica de la societat civil menorquina i, concretament, de les associacions de malalts de l’Illa i els seus familiars.

 

Malauradament, hem de lamentar que el Govern de les Illes Balears no hagi tingut en consideració convidar als membres del Grup Popular a conèixer les instal·lacions durant la visita institucional de la presidenta del Govern, Francina Armengol, tot i haver estat part activa d’un projecte, que no hauria de ser centre de polèmica ni d’ús partidista.

 

És per aquest motiu que el passat dissabte vaig decidir assistir a títol personal, tot i no haver rebut invitació, a la visita institucional organitzada pel gabinet de presidència del Govern de les Illes Balears per conèixer in situ el funcionament del nou servei de mans de l’equip responsable.

 

Des del Partit Popular de Menorca volem destacar la importància d’un servei que suposa una fita històrica pels menorquins, i una passa més en la millora de l’assistència i l’atenció sanitària de la nostra illa i en la millora de la qualitat de vida dels pacients i dels seus familiars.

 

Misericordia Sugrañes

Presidenta del PP Menorca

X
Send this to a friend