RETALLADA DEL SERVEI AL CENTRE DE SALUT DE FERRERIES.

Sembla ser que a partir del mes de maig es retallaran 2 hores de l’horari d’atenció al públic del Centre de Salut de Ferreries, passant a tancar a les 20h enlloc de fer-ho a les 22h, com s’ha vingut fent des del principi i com sempre s’ha lluitat per mantenir. No és la primera vegada que s’intenta retallar l’horari, però sembla ser que aquesta vegada, desgraciadament, sí serà així.
En el seu moment es va lluitar molt per ser un Centre de Salut amb servei de PAC (atenció continuada), que és el que justifica obrir al menys fins les 22h. Hem de recordar que el CS Ferreries dóna servei a Ferreries i Es Migjorn, i que aquest horari actual permet fer una gestió horària que assegura cobertura a les dues poblacions sense dies buits.
Fins ara totes les Corporacions que han passat per l’Ajuntament de Ferreries s’havien negat a acceptar retallades en aquest horari, però sembla ser que l’actual equip de Govern, format per l’Entesa i el PSOE, qui ostenta, per cert, la regidoria de Serveis Socials, sí està d’acord amb aquesta retallada que proposa la Direcció del CS Ferreries (amb el recolzament de l’IbSalut), o si més no, sembla que no s’ha esforçat massa per mantenir el servei actual i no retallar prestacions.
Es curiós, per altra banda, que sigui un equip de govern d’esquerres com l’actual, que sempre s’omplen la boca de ser els capdavanters en defensar la sanitat pública i en no retallar prestacions, qui hagi acceptat finalment aquesta retallada en aquest servei bàsic per al poble.
Costa entendre que es pugui tenir una visió tan mercantilista d’un Centre de Salut, doncs
aquesta retallada es justifica bàsicament amb el motiu de que com que en aquesta franja horària s’atén a molt poca gent, no val la pena que estigui obert.
No entenen que tan sols que s’atengui a una persona dins aquesta franja horària ja haurà valgut la pena tenir obert? Estem xerrant de la salut de les persones, pot ser inclús de salvar vides, de mantenir l’atenció sanitària que fins ara hem tingut.
Volem recordar que l’Entesa duia al seu programa electoral com a “Fita a assolir”, el fet de “Procurar més i millors serveis i instal·lacions al Centre Sanitari”. Amb aquesta mesura queda clar que el programa electoral de l’Entesa era paper mullat…
Per part nostra, i estem segurs de que també de la major part de la població de Ferreries, no estem gens d’acord amb aquesta retallada d’horari, i demanem a l’equip de Govern que compleixi els seus compromisos i lluiti per mantenir l’horari actual.

X
Send this to a friend