No volem discriminació a les escoletes

Menorca s’ha caracteritzat per tenir un model d’escoletes infantils que ha estat un referent, no només dins les Illes Balears, sinó també fora de les fronteres de la nostra comunitat autònoma. No ha estat fàcil, però la constància d’un col·lectiu de professionals i la necessitat social que hi ha a Menorca quan a comptar amb un servei de qualitat, s’ha imposat sobre les dificultats i, finalment, no hi ha partit polític ni col·lectiu que no reconegui que la llavor sembrada, tot i les discrepàncies polítiques que hagin pogut sorgir al llarg del temps sobre el model exacte a implantar, han fructificat.

 

Ara que es començava a disfrutar d’una certa estabilitat, el Govern Balear ha alterat aquesta incipient tranquil·litat anunciant que prepara un decret que, resumidament, pretén crear un doble sistema d’escoletes, el sistema “low cost” que hem anomenat des de la nostra formació política. Es pretén regular i reconèixer un doble sistema, pel qual hi podrà haver escoletes, amb un programa educatiu, i “guarderies”, amb un programa assistencial.

 

El segon model, evidentment, suposarà una minva de la qualitat educativa, que les escoletes –al manco totes les de Menorca- sempre havien tingut com a bandera i principal objectiu de la seva tasca.

 

Entenem que és del tot perjudicial aquest doble sistema, ja que farà baixar el nivell, i conseqüentment, si hi ha escoletes més barates que d’altres, molts de pares hauran de decantar-se per l’opció econòmica enfront de l’educativa. I açò no és de rebut. S’ha d’apostar per una única regulació, per un únic sistema de valors per a reconèixer les escoletes, evitant així la competència deslleial i baixar la qualitat.

 

Els actuals governants del Consell Insular i del Govern Balear no fan més que dir que volen apostar per la qualitat educativa. Idò aquest no és el camí. Hi caben totes, les escoletes públiques, les privades, les concessionades fins i tot, però totes amb un programa educatiu i amb objectius de qualitat ben definits. I a un preu assequible per a les famílies. No seria mala idea que les despeses de les escoletes fossin deduïbles de l’IRPF.

 

En definitiva, apostar per la qualitat i l’excel·lència educativa no té el seu reflex en la normativa discriminatòria que pretén aprovar la Conselleria de la Sra. Fina Santiago. El Consell Insular i tots els ajuntaments de Menorca haurien de dir la seva, expressar el seu rebuig i fer veure a la presidenta del Govern de les Illes Balears, la Sra. Armengol, que el que pretén fer és un disbarat i que d’aprovar-ho, ens posaria 30 anys enrere.

 

Misericordia Sugrañes  

Presidenta del PP Menorca

 

 

X
Send this to a friend