Menorca diu NO a les prospeccions petrolíferes

Durant les darreres setmanes hem pogut veure la mobilització i el rebuig de la societat i de les administracions públiques a les prospeccions petrolíferes al Golf de València.

 

Menorca també s’ha posicionat en contra del projecte que s’ha materialitzat en forma d’al·legacions davant la direcció insular de l’Administració General de l’Estat amb l’objectiu essencial de preservar els valors ambientals i paisatgístics de Menorca, els quals van motivar que fos declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO.

 

Cal recordar que sa possibilitat de què en el mar Mediterrani es realitzin prospeccions petrolíferes és gràcies a l’autorització del Ministeri d’Indústria durant la darrera legislatura de Rodríguez Zapatero, tot i la disconformitat dels tècnics ambientals que van redactar l’informe. Aquestes prospeccions podrien provocar grans danys a la fauna marina de les nostres illes degut al bombardeig constant en el fons marí.

 

Govern i Consells Insulars han sumat forces per tal de reclamar a Madrid la paralització d’aquest projecte que podria suposar un gran perill per les nostres platges i el nostre entorn.

 

Mentre tant, els partits considerats “ecologistes” que es posen les medalles com a clars defensors del medi ambient no van fer res per evitar que l’any 2010 el Govern de Zapatero aprovés un Real Decret a través del qual s’atorgaren els permisos per portar a terme diferents prospeccions petrolíferes a la zona del litoral valencià. Davant aquesta decisió el partits que aquí governaven que van fer? Res, no hi va haver cap mobilització ni crítica, ni reacció prèvia, aquesta ha estat la manera de funcionar durant molts d’anys de PSOE-PSM.

 

El seu discurs ja no és creïble, els mateixos que s’han cregut únics interlocutors autoritzats per defensar la nostra terra  són els mateixos que van projectar la construcció de la variant de Ferreries, l’obra amb major impacte ambiental de l’illa, però ara censuren el projecte de millora de la carretera general, i els mateixos que van decidir la construcció del Centre Penitenciari de Maó sense cap consens i amb una dura crítica des de l’oposició.

 

I ara tornem a estar sota la mirada i la por de poder perdre l’encant natural que té el nostre entorn. Anem a sumar esforços i deixem de posar-nos medalles en temes de sensibilització social, Menorca i les Illes Balears necessiten governs compromesos amb el Medi Ambient i el turisme, principals valors de les nostres illes i també motor econòmic, hem de tenir clar que l’únic or negre de les nostres illes són els turistes i les nostres platges.

 

Ramón Sintes

President de NNGG Menorca

 

 

X
Send this to a friend