Maite Salord, ni hi és, ni se l’espera

La credibilitat d’un polític només s’aconsegueix des de la coherència de plantejaments, des de la claredat i la concreció de les propostes i, sobretot, des de la serietat en les formes (Maite Salord, 4 de gener de 2016).

 

El passat dilluns 25 de gener, en sessió plenària, el Grup Popular va interpel·lar la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, per conèixer com afecta Menorca el decret urbanístic aprovat pel Govern balear.

 

Desconeixem com afecta perquè la presidenta no va fer cap menció als canvis introduïts, era l’oportunitat d’informar la ciutadania sobre la normativa que ara és vigent, però Maite Salord va dedicar la seva intervenció, més de 40 minuts, a parlar del PTI del 2003, a criticar l’actual Norma Territorial Transitòria de Menorca, i a alabar la decisió del Govern (el Consell Insular de Menorca no ha fet cap aportació al decret aprovat pel Govern, que per cert, va requerir d’una segona modificació per llimar els errors del primer decret aprovat, aquest és el nivell).

 

No ho diu el PP, es diari Menorca publicava en l’edició de dimarts de dia 26 de gener “la presidenta es resisteix a desvetllar com queda la Norma Territorial Transitòria”, no és un tema prou important per la societat menorquina?

 

Des del PSM, ara anomenat Més per Menorca, han dedicat grans esforços a desprestigiar una normativa que es va aprovar amb un ampli consens. Tampoc ho diu el PP, sector turístic, sector agrari, arquitectes, lampistes, electricistes… Tots hi van participar, també el GOB, amb aportacions que han fet de la Norma Territorial Transitòria un document de tots.

 

És per això que els sectors demanen que NO deroguin la Norma Territorial Transitòria, fem feina en comú, donem una passa més per millorar i modernitzar el nostre territori, tots estem d’acord en un model basat en la Menorca Reserva de Biosfera, aquest és el major reclam que tenim, però ha d’anar acompanyat d’un compromís real per avançar, cerquem noves vies de negoci, el camp té moltes alternatives, fomentem la vida agrària, donem eines perquè els pagesos puguin viure dignament de la seva feina. No creim que paralitzar tot allò que va fer el PP, simplement pel fet de ser el PP qui ho va aprovar, sigui el camí de progrés que necessita Menorca.

 

Necessitam un Consell fort, reivindicatiu, que no acoti el cap davant els Marc Pons i Armengols de torn, amb una persona al capdavant que sàpiga liderar el Govern, amb capacitat de feina, que tengui experiència en la gestió i que conegui el Consell.

 

El primer que hem de recuperar és el sentit autèntic de la paraula democràcia i açò s’ha de fer potenciant la participació ciutadana, el consens amb els sectors, amb òrgans que ja existeixen i que el Consell no empra i creant-ne de nous, si és necessari; i actuant amb absoluta transparència, sense sospites d’amiguisme o de fronteres massa primes entre interessos públics i privats.

 

Açò és precisament el que esperem de vostè, senyora presidenta.

 

 

X
Send this to a friend