La nova Llei d’Ordenació de l’Activitat Comercial del Govern balear permetrà l’obertura d’establiments diumenges i festius

La diputada del Grup Parlamentari Popular, Asunción Pons, ha defès avui la Llei d’Ordenació de l’Activitat Comercial de les Illes Balears com una mesura d’impuls i reactivació de l’economia a la Comunitat Autònoma.

 

Pons ha explicat que la liberalització dels horaris constitueix un dels compromisos i una de les actuacions en favor del sector comercial que el Govern del Partit Popular aplica a Balears durant aquest mandat, amb el suport del Grup Parlamentari Popular.

 

Ha recordat que l’activitat comercial pateix des de fa anys consecutius fortes caigudes per la disminució del consum i la crisi econòmica, que ha provocat un important descens en les vendes, el tancament de nombrosos establiments i la pèrdua de llocs de feina.

 

La parlamentària menorquina ha definit els principals punts en els que s’estructura aquesta nova mesura:

 

  • L’avanç de l’inici de la temporada de rebaixes d’hivern de 2013 i l’extensió temporal de les zones de gran afluència turística, de manera que les excepcions a les restriccions d’horari i obertura en festius durin tot l’any.

 

  • L’ampliació a tot l’any dels efectes de la declaració de Zona de  Gran  Afluència Turística per tal de que els establiments comercials de les àrees implicades puguin obrir tots els diumenges i festius durant l’any. Actualment aquesta declaració només és vigent entre el 15 de març i el 30 d’octubre de 2012.

 

  • La direcció General de Comerç del Govern balear iniciarà la modificació de la Llei de Comerç, tota vegada que el Tribunal Constitucional ha declarat la inconstitucionalitat d’alguns dels seus preceptes.

 

  • S’ha instat en els representants del Consell Assessor de Comerç a fer arribar les seves propostes en relació amb les iniciatives del Govern i a presentar-ne d’altres que puguin contribuir a la millora i reactivació del sector.

 

Durant la Comissió d’Economia, el Grup Parlamentari Popular ha votat en contra d’una Proposició No de Llei, presentada pel PSOE, en la que es reclamava no aplicar la liberalització d’horaris fins que no hi hagi un acord amb el sector comerç, un fet que segons la diputada Asunción Pons demostra la desinformació del partit socialista ja que ja existeix un orgue de consulta i assessorament: el Consell Assessor de Comerç, integrat per les administracions, patronals, sindicats i associacions de consumidors; i que manté reunions periòdiques.

 

La parlamentària menorquina ha destacat que el Govern Bauzà està impulsant i aplicant mesures i decisions per accelerar l’obertura de noves botigues, executar les obres de millora i adequació dels establiments ja en funcionament, i simplificar la tramitació administrativa.

 

En aquest marc, ha dit Pons, “esperem que tindrà un impacte molt positiu la “llicència exprés”. Ha explicat que amb les noves mesures ja aprovades, a partir d’ara nomes un 5 per cent dels projectes empresarials necessitaran llicència d’obertura, ja que en el 95%  dels casos només farà falta una declaració responsable per part del promotor.

 

Ha recordat també que, “tot i que apostem per la diversificació de les activitats productives, les Balears som una comunitat que té el turisme com a motor autonòmic. Açò vol dir que cada any rebem milers, milions de visitants que mos han escollit -entre moltes altres destinacions- com a l’indret per passar les vacances, descansar, però també consumir, comprar i adquirir els nostres productes”.

 

Per aquests motius, i concretament per afavorir la recuperació econòmica, cal adoptar i aplicar mesures que donin facilitat en el comerç, amb l’eliminació d’obstacles, ha conclòs Pons.

X
Send this to a friend