El PP d’Alaior demana al Consell Insular que liciti i executi de forma urgent la millora de les lluminàries a Cala en Porter promesa el 2019

El febrer de l’any 2019 el Consell Insular de Menorca anunciava la seva intenció de destinar 994.000 euros a l’eficiència energètica en les zones turístiques, en una aposta pel turisme astronòmic, després que l’Illa hagués estat declarada destinació turística Starlight.
Aquesta actuació, sufragada amb part del superàvit del Consell de l’any 2017, pretenia reduir la contaminació lumínica nocturna amb la idea, no sols d’abaratir la factura de la llum dels municipis, sinó també afavorir el turisme d’observació dels astres.
Durant l’any 2020 es van renovar les instal·lacions d’enllumenat públic de les urbanitzacions de Punta Prima i s’Algar a Sant Lluís; la de Son Vilar a Es Castell, les de Son Parc i Coves Noves a Es Mercadal i la de Sant Tomàs a Es Migjorn Gran.
Concretament, s’han executat 411.764,71 euros, no arribant al 50% del prop d’un milió promès. Encara resten pendents de licitar la meitat dels projectes de millora d’enllumenat, entre els quals s’hi troba el de la urbanització de Cala en Porter, per un import de 130.870 euros.
L’Ajuntament d’Alaior ha demanat en repetides ocasions al Consell Insular de Menorca la necessitat de dur a terme aquesta licitació a causa del mal estat actual de les lluminàries.
Fins i tot, l’any passat l’Ajuntament es va oferir a rebre els doblers mitjançant un conveni i treure a concurs públic des de l’Ajuntament aquesta licitació. Aquesta proposta no va ser acceptada pel Consell.
Per aquest motiu, el PP d’Alaior ha presentat una moció que serà debatuda al proper plenari municipal, per tal d’instar al Consell Insular a què liciti i executi de forma urgent aquesta millora pendent des de fa dos anys.

X
Send this to a friend