Seguim sense saber quina és la proposta del Consell sobre el traspàs de la competència de Promoció Turística a Menorca, ni quina dotació reclama al Govern, ni quines variables econòmiques defensa, ni quin és el calendari concret. 

 

El passat ple de febrer vaig interpel·lar la presidenta del Consell Insular de Menorca i responsable de Turisme, Maite Salord, per conèixer en quins termes s’està negociant el traspàs de Promoció Turística, vista la manca d’informació que se’ns ha traslladat fins al dia d’avui, i vist que ja han passat els terminis que es marcava el mateix equip de govern perquè aquesta transferència ja fos efectiva.

 

Després de 19 mesos de mandat i de l’incompliment reiterat dels compromisos adquirits fins al moment, la presidenta Maite Salord ha estat incapaç de concretar la proposta que defensa el Consell Insular de Menorca davant el Govern balear. 10 minuts d’intervenció no van ser suficients per respondre les preguntes de la consellera del Partit Popular, malauradament si va tenir temps per criticar i menysprear la feina duta a terme per l’anterior equip de govern, cosa a què ja esteim acostumats però que en cap cas justifica la inacció de l’actual equip de govern.

 

Segueix sense entendre la presidenta que és responsabilitat de l’actual equip de govern prendre decisions i defensar els interessos de Menorca. Ja no valen més excuses, ni més mirades enrere, ara és el seu torn, i més si tenim en compte que li queden poc més de 4 mesos de Presidència. Es farà alguna aportació des del Consell per tal d’avançar en les negociacions? Ha marcat l’equip de govern algunes prioritats o línies vermelles per poder acceptar el traspàs de promoció turística? Ha presentat alguns indicadors? Ha plantejat la Presidenta la dissolució de l’ATB tal com defensava a l’octubre del 2014?

 

Totes aquestes preguntes quedaren sense resposta. La manca de posicionament i concreció de l’equip de govern del Consell Insular de Menorca davant qualsevol tema d’interès, sigui la matèria que sigui, són alguns exemples el lloguer turístic, la Norma Territorial Transitòria, la carretera general, el contracte social, el futur de l’Hospital Verge del Toro, la moratòria comercial, els pàrquings de les platges, l’estació d’autobusos de Ciutadella, i molts més, generen una clara falta de confiança i el que és més important, la pèrdua de credibilitat de la màxima institució.

 

És de lamentar per tant la manca d’iniciativa i la inconcreció. No hi pot haver res pitjor que no saber el que es vol, i aquesta és la impressió que ens ha quedat després d’aquesta interpel·lació: el Consell “no sabe no contesta” sobre què vol per Menorca en el traspàs de Promoció Turística, i tenint en compte la importància de la matèria, és molt preocupant: seguim sense rumb, així difícilment arribarem a bon port.

 

Pilar Pons Faner

Consellera del Grup Poppular del CIMe

 

X
Send this to a friend