Vicenç Tur vol seguir amb la festa

Els socialistes, i més concretament el seu secretari general a Menorca, Vicenç Tur, segueixen encara pensant que les administracions poden seguir amb el ritme de despesa que havien dut als darrers anys.

 

El pas del PSOE per les institucions públiques ha estat demolidor. A més de deixar a Espanya amb unes xifres d’atur mai conegudes, més de cinc milions d’espanyols no tenen un lloc de feina, i no voler afrontar amb valentia una reforma laboral; també han arruïnat a la pròpia administració, gastant molt més del que s’ingressava. A l’any 2011 el dèficit públic va ser a tota Espanya de 90.000 milions d’euros. Una autèntica barbaritat!

 

El Govern del PSOE va dilapidar els doblers de tots pensant que aquests mai s’acabarien. Amb les seves polítiques irresponsables ens van dur fins a la vorera del precipici. Però Espanya ja no pot seguir igual, encara que els socialistes segueixin pensant que sí. La festa ja s’ha acabat. Aquelles nits boixes ja no tornaran i ara només ens queda passar la dura ressaca, com a conseqüència d’aquelles èpoques d’alegria.

 

El problema dels socialistes i d’en Vicenç Tur és que es pensen que ho van fer tot bé. Estan convençuts de que les seves polítiques econòmiques eren les correctes. Unes polítiques que han provocat més atur, més dèficit, més endeutament, més pobresa i menys fiabilitat exterior.

 

Afortunadament, a la fi, Espanya té un govern que governa. Pren decisions, per dures que aquestes siguin. Està aplicant una sèrie de mesures imprescindibles per sortir de la crisi. Unes mesures que hagueren pogut ser més suaus si els governs anteriors haguessin fet les reformes quan tocava.

 

Els Pressuposts Generals de l’Estat són molt restrictius. I ho han de ser si volem mantenir i fer sostenible l’estat del benestar. S’ha d’obrir el camí cap a l’optimització dels recursos i s’han de racionalitzar les despeses. S’ha de promoure la reforma de les administracions i s’ha d’anar cap a un sector públic més àgil i més barat. I s’han de posar els instruments necessaris per dinamitzar el sector empresarial, les inversions i les noves tecnologies.

 

El PSOE, però, encara viu en el seu món de disbauxa i no se’n dona compte de que Espanya ja no es pot permetre el luxe de seguir gastant per damunt del que ingressa i no pot tenir unes administracions que asfixiïn l’activitat empresarial.

 

Control i sanejament dels comptes públics i flexibilització de l’activitat empresarial, aquestes són les receptes per sortir de la crisi, tot el contrari de les seves polítiques que ens han conduit fins al clot de la misèria.

 

Antoni Camps Casasnovas

Diputat autonòmic del Grup Parlamentari Popular

X
Send this to a friend