Vergonya, Sr. Damià Borrás, haver deixat als pacients sense bitllets

Mai havia llegit un article tan carregat de demagògia i falsedats com el del Sr. Damià Borrás sobre el trasllat dels malalts i els seus acompanyants. És vergonyós que els que van crear el problema vulguin ser ara la solució. Serietat abans de res, Sr. Borrás.

 

El 15 de juny, només tres dies abans de la presa de possessió del Sr. José Ramón Bauzá, l’anterior director general del IBSalut, Josep Pomar, del Govern PSOE-PSM, va comunicar a l’Associació Balear d’Agències de Viatges la denúncia del conveni per al trasllat dels pacients.

 

El motiu?. Senzillament, les agències de viatges ja havien deixat de subministrar per endavant els passatges, perquè el mateix Govern que ha arruïnat la tresoreria de la Comunitat, havia deixat de pagar-los des de feia molts mesos.

 

Aquell Govern, incomplidor i morós ja no pagava els desplaçaments dels malalts. I ara, des dels bancs de l’oposició, que a dia d’avui encara no han assumit, tiren la pedra contra el PP i amaguen la desvergonya de les seves irresponsabilitats per exigir, reclamar, instar i comminar a l’actual Govern. És una llàstima que, com a polítics, no sàpiguen donar exemple.

 

Ja és el súmmum, que el Sr. Borrás s’atreveixi a dir que “a aquesta situació no s’havia d’haver arribat mai”. Sr. Borrás, li dono tota la raó, però expliqui tot el que ha passat, no una part: s’oblida que aquest problema s’ha produït perquè vostès no pagaven a les agències, amb el resultat – gràcies a la seva nefasta gestió- que els qui han patit les conseqüències han estat, lamentablement, els malalts i els seus familiars.

 

En lloc de demanar explicacions a l’actual Govern, hauria de reclamar-les a l’anterior conseller de Salut, Sr. Vicens Thomás, amb el qual comparteix escó als bancs de l’oposició.

 

Des del PSOE-PSM eren conscients del problema que s’originava, però sabedors que no tornarien a governar van aplicar el “qui vengui darrera que tanqui sa barrera”. Per tant facin més autocrítica i no traslladin els seus errors als altres.

 

Curiosament no va alçar la veu el Sr. Borrás quan en la meva primera intervenció parlamentària, en la comissió de Salut del passat 28 de setembre, vaig presentar una Proposició no de Llei sobre el desplaçament dels malalts de les illes menors, en la qual vaig deixar constància que el deute deixat per l’anterior Govern per aquest concepte ascendia a 1.523.000 euros. I ara que l’actual Govern, amb gran esforç, normalitza la situació, surt el Sr. Borrás a la palestra donant a entendre “figues per llanternes” És penós que pretenguin treure profit d’un tema com el que ens incumbeix.

 

Els ciutadans han de saber la veritat, han de saber que el tema del trasllat dels malalts s’ha solucionat gràcies a les gestions i esforços comuns duts a terme pel president, Sr. José Ramón Bauzá, la consellera de Salut, Sra. Carmen Castro i el nostre president insular, Sr. Santiago Tadeo que ha estat el principal impulsor per desbloquejar aquesta situació.

 

Srs del PSOE, deixin governar al PP. Després de les derrotes electorals estrepitoses de maig i desembre haurien d’haver entès que els ciutadans els han retirat la confiança. No haurien de seguir pels camins de la demagògia i de les falsedats.

 

No dubti, Sr. Borrás, i encara que li dolgui en l’ànima, que des de l’actual Govern es treballa per retornar, al més aviat possible, les quantitats avançades pels malalts i els seus familiars, uns diners que no havien d’haver pagat mai de la seva butxaca, però lamentablement així ha passat pels impagaments de l’anterior Executiu.

 

Asunción Pons Fullana
Diputada autonòmica del Grup Parlamentari Popular

X
Send this to a friend