Santiago Tadeo i Salomé Cabrera assistiran a Fitur amb l’objectiu de potenciar el turisme actiu

Els propers dies tindrà lloc a Madrid la 32 edició de Fitur, cita obligada pels professionals del turisme per tal de definir les línies de treball, estratègies i aliances empresarials amb la finalitat de dinamitzar i reforçar l’activitat turística de les destinacions,  i poder així atendre les canviants demandes del mercat, que a Menorca es direccionen cap al turisme actiu, d’esport, de natura, gastronòmic i cultural.

 

A la Fira Internacional de Turisme estarà present el President del Partit Popular de Menorca i President del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo  i la Consellera de Turisme, Mª Salomé Cabrera, juntament amb Fundació Destí. El President del Consell Sr. D. Santiago Tadeo serà present el dia 18 de gener, juntament amb els representants del Govern Balear.

 

En el marc d’aquest important esdeveniment, la consellera de Turisme, M. Salomé Cabrera, assistirà el proper dimarts 17 de gener al sisè Foro de Lideratge Turístic de Exceltur que, en aquesta ocasió porta per títol “Turisme motor de creixement i feina: Polítiques per estimular la competitivitat”, i que tindrà lloc en el centre de convencions d’IFEMA. L’obertura oficial anirà a càrrec del president del Govern d’Espanya, Mariano Rajoy, qui tractarà sobre “El Turisme, una prioritat de Govern i locomotora de la recuperació socioeconòmica d’Espanya”. Resulta també igualment rellevant la ponencia que durà a terme el President del Govern Balear, José Ramón Bauzá. “Considerem que es molt important aquesta cita, ja que entenem que serà la presentació de les línies mestres de la política turística que durà a terme el nou Govern central i en concret el ministre de Industria, Energia i Truisme, José Manuel Soria, i la Secretaria d’Estat de Turisme, Isabel Borrego”, manifesta la consellera.

 

En aquesta edició, i tenint en compte la difícil situació econòmica per la que passen les arques públiques, els nous temps i perfils dels turistes, i la necessitat de Menorca de recuperar la competitivitat, el Consell ha assumit dues prioritats,  l’austeritat i la feina. La austeritat quant a assolir el màxim de resultats amb el mínim cost, i la feina quant a que s’ha previst una agenda direccionada a contactar amb els professionals del sector, com turoperadors, companyies aèries, agències de viatges, amb els directors de les Oficines Espanyoles de Turisme més importants o amb l’Institut de Qualitat Turística de Espanya, entre d’altres.

 

Així mateix, el dimecres dia 18 de gener es presentarà la Festa del Mar, un programa que pretén potenciar el turisme actiu a través d’una gran quantitat d’activitats programades per al mes de maig. Un projecte organitzat per Estacions Nàutiques juntament amb Fundació Destí, la qual cosa suposa una forma molt important d’incentivar l’arribada de turistes i de posicionar Menorca en el turisme nàutic i esportiu.

 

Un altre dels objectius d’aquesta Fira, és el d’arribar a acords amb les Oficines Espanyoles de Turisme, per tal d’organitzar famtrips i presstrips i poder així captar clients mostrant les especificitats de la illa, “Menorca guanya en la distància curta”, afirma la Consellera, “per tant és fonamental ser capaços de mostrar als nostres venedors i compradors potencials, l’atractiu i les possibilitats de la nostra illa”.

 

Tant el President del Consell Insular com la consellera de Turisme  assisteixen a aquesta cita amb optimisme i amb l’objectiu de duu a terme una bona feina per a Menorca.

X
Send this to a friend