Rajoy: «L’anunci de la desaparició de la violència d’ETA és una bona notícia

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, declara que el PP «acull amb satisfacció la decisió d’ETA de renunciar definitivament a la violència».

Durant la seva compareixença després de conèixer la decisió de la banda terrorista ETA de deixar les armes, Mariano Rajoy ha llegit el següent comunicat:

És una bona notícia que haguem aconseguit que ETA hagi renunciat per fi a imposar el seu projecte polític a través de la mort, la por, la violència i l’exclusió.

Després d’haver causat tant patiment i dolor a tantes persones innocents és una bona notícia saber que ETA diu que no tornarà a atemptar contra la vida, els drets i la llibertat de les persones.

Considerem que aquest és un pas molt important, però la tranquil·litat dels espanyols només serà completa quan es produeixi la dissolució irreversible d’ETA i el seu complet desmantellament.

Avui el nostre primer pensament ha de ser per a totes aquestes persones innocents les vides de les quals van quedar destruïdes. El seu patiment ha estat el patiment de tots els espanyols de bé.

Les víctimes del terrorisme són i seguiran sent el referent moral de la nostra democràcia. Mai van perdre la confiança en els instruments del nostre Estat de Dret: la llei, la justícia i les forces de seguretat. Gràcies a això avui podem rebre aquesta notícia.

Vull reconèixer avui molt especialment la labor de totes les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. Han ofert un enorme tribut de sang i han actuat amb una eficàcia exemplarment democràtica.

Al costat d’ells, vull agrair la labor decisiva que han desenvolupat jutges i fiscals en la lluita contra la banda terrorista. Aquesta notícia s’ha produït perquè la llei, l’expressió de la lliure voluntat dels espanyols, ha estat més fort que les amenaces i la violència. En aquesta lluita, els jutges i fiscals encarregats de l’aplicació de la llei han estat determinants.

Com els hi he dit, l’anunci de la desaparició de la violència d’ETA de la vida dels espanyols és una bona notícia. És el fruit de l’esforç i de la determinació del conjunt de la societat espanyola que ha sapigut resistir de manera exemplar el xantatge criminal dels terroristes durant dècades, que ha sapigut mantenir-se unida, que ha sapigut defensar la seva llibertat i que avui és mes lliure perquè aquest anunci s’ha produït sense cap tipus de concessió política.

A ETA la derrota la fortalesa de l’Estat de Dret i la fe en la democràcia de tots els espanyols, representada per l’esforç successiu de tots els governs que han actuat sota el refugi de la llei. I aquest és l’únic camí de futur.

X