Joves d’ERC opinant? On éreu?

Llegint l’article publicat pel portaveu de les JERC, Joan Albert Pons i Bagur, un pot pensar “a palabras necias, oídos sordos”, i prou motius hi ha. Però després, pensant amb els mal entesos que pot ocasionar, convé aclarir-ho.

 

Primer, Sr. Pons i Bagur no tenc el gust de conèixer-lo i per tant, se’m fa difícil jutjar quina representativitat té vostè i quina activitat du a terme envers els joves. Però el que sembla evident, i em perdonarà, és que no en té massa idea de l’activitat que duim a terme des de NNGG. Diuen que la ignorància és atrevida.

 

Segon, per poc que consulti a qualsevol membre del Consell de la Joventut de Menorca, inclús als Joves del PSM, li diran que som precisament NNGG dels pocs que participam activament dins el mateix. He dit bé, dels pocs. Per tant, si dic que són oportunistes les seves paraules estic sent generós. Ara bé, si vostè parla del CJIB, jo no tenc el gust de participar-hi i per tant no puc dir taxativament com funciona. Fins on jo sé els meus companys a nivell regional hi participen habitualment. Però comprendrà que li contesti del que feim a nivell insular, del que som coneixedor, ja que vostè escriu l’article d’ahir arrel de l’escrit que vàrem publicar noltros. Per tant, se’n desprèn del que diu vostè un total desconeixement del que està parlant. Donat el cas, ens hem de prendre una certa distància per valorar el que diu.

 

Dit açò, li diré que certament la decisió de suprimir el CJIB és política, com totes les decisions. Té raó. El que passa és que malauradament esteim en crisi econòmica. I no és l’excusa de sempre. És el motiu real Sr. Pons i Bagur. Resulta que el govern del Sr. Antich, del que vostès en formaven part, va generar un dèficit de 6.000 milions d’euros amb un pressupost de tan sols 3.000. I ara toca pagar-lo, com és degut. I si s’ha de reestructurar absolutament tot, inclús l’IB-Salut, diria jo que també el CJIB.

 

Podríem discutir si el CJIB ha fet o ha deixat de fer, no és la qüestió. Es tracta de que el CJIB, com tots sabem i també vostè, hi treballen o treballaven una sèrie de tècnics i demés, que engreixaven una estructura sobre dimensionada. No vull dir que vostès es queixin perquè se’ls hi ha acabat el negoci, però dóna què pensar.

 

I a més, vostè parla com si “la veu dels joves” fos tallada d’arrel pel govern del Sr. Bauzà. El que fa el govern del Sr. Bauzà és suprimir l’ens per l’elevat cost econòmic que suposa mantenir-lo, i sobretot perquè és un ens autonòmic, és a dir que depèn jeràrquicament de la Comunitat, com molts altres. No té res a veure amb el cas menorquí, ja que aquí l’ens és independent orgànicament, en ocasions i mitjançant conveni s’ha finançat pel Consell Insular, però l’ens com a tal és una associació d’entitats juvenils, al marge de l’administració. I s’ha de dir que actualment, que jo sàpiga, no rep cap ajuda i es manté viu amb l‘esforç de tots.

 

No podrien vostès, fer el mateix a nivell autonòmic? O és que els interessa que es mantengui només si és finançat pel govern?

Li propòs, que per mantenir “la veu dels joves” s’organitzin les entitats juvenils i tornin a crear el CJIB, i de manera independent al govern, ja que no s’entén que hi vulguin seguir depenent.

 

I li diré més Sr. Pons i Bagur, ara que es suprimeix el CJIB surten vostès a criticar i a exigir. Em sembla bé, tenen aquest dret. Però una mica més de serietat no estaria de més. On eren quan es generava el dèficit exorbitant que ara paguem? On eren quan anaven a l’atur el 47% dels joves de les Illes? Sembla que “la veu dels joves” només es pronuncia quan convé.

 

Manu Marquès

President de NNGG Menorca

X