El PSOE està completament fora de joc

El diputat del PP al Parlament Balear, Antoni Camps, creu que la visita de la diputada mallorquina del PSOE Francina Armengol a Menorca respon a una qüestió clara: Marc Pons està fora de joc i deixa en mans d’Armengol les regnes de l’oposició a Menorca.

“Qualsevol persona amb un mínim de sentit del ridícul romandria callada després d’haver protagonitzat la major catàstrofe econòmica mai coneguda a Balears. No obstant això, Francina Armengol, aliena a la realitat, com si no fora amb ella, s’atreveix a criticar a aquells que intenten aixecar la pitjor herència que cap governant hagi rebut mai, en tota la història de les nostres illes”, ha assegurat el diputat Antoni Camps.

És important recordar que el Govern de José Ramón Bauzá s’ha trobat amb unes xifres d’endeutament inèdites en la comunitat. En quatre anys el deute amb entitats financeres s’ha duplicat, incrementant-se en més de 2.000 milions d’euros. S’ha trobat, a part dels deutes bancaris, amb més d’1.100 milions en factures pendents de pagament i sense un euro amb que pagar. El dèficit pressupostari ha augmentat desmesuradament. L’any 2010, per posar un exemple, es van gastar més d’1.000 milions d’euros per sobre del que es va ingressar. A 30 de juny de 2011, en només mig any, el dèficit ja era de més de 500 milions d’euros.

“No ens poden donar lliçons de res aquells que han quebrat els comptes de la comunitat i de les institucions on han governat. I menys lliçons pot donar Francina Armengol que va convertir el Consell de Mallorca en una ruina, gastant a mans plenes i regalant subvencions als seus amics i col·lectius afins”, ha seguit dient Antoni Camps.

Cal recordar que l’últim informe de la Sindicatura de Comptes ha detectat que el 79% de les subvencions concedides per Armengol en el Consell de Mallorca en 2008 van ser a dit, sense lliure concurrència.

Francina Armengol, d’altra banda, acusa al Partit Popular de “perdonar” al Govern Central l’arribada de 715 milions d’euros. Aquesta afirmació és absolutament falsa, doncs el Govern segueix reclamant el que se’ls deu i, en canvi, és el govern socialista de Zapatero qui es nega a pagar.

“Francina Armengol és una mentidera compulsiva. Menteix més que parla. El Govern de Bauzá no ha deixat, ni deixarà, de reclamar els 240 milions del fons de competitivitat i tot el que degui el Govern de Zapatero. Però en aquest cas, qui no ens vol pagar el que ens deu és Rodríguez Zapatero. Zapatero ens va negar el Fons de Competitivitat, amb el beneplàcit de Rubalcaba. Si Zapatero pagués el que ens deu, podríem pagar a les associacions de discapacitats, a les farmàcies, a les agències de viatge, els desplaçaments de malalts, etc. Zapatero i Rubalcaba ens han marginat durant quatre anys. I ara, sense cap rubor, vindran a demanar el vot. Se’ls hauria de caure la cara de vergonya, a ells i a Francina Armengol que, segurament, els acompanyarà repartint clavells pels carrers de Palma”, afirma Camps.

Sorprèn també que Francina Armengol acusi al govern de Bauzá d’ofegar al Consell de Menorca quan el Govern de Francesc Antich va destinar el Fons de Cooperació Local, 16,7 milions d’euros, a amortitzar deute, deixant als ajuntaments i entitats locals sense una de les seves principals fonts de financiació.

“Els que ens han ofegat a tots, deixant les arques buides, sense liquiditat, amb deutes multimilionaris, ara ens acusen d’ofegar al Consell de Menorca. És de riure escoltar les mentides d’una gent que, per vergonya torera, haurien d’haver dimitit dels seus càrrecs i demanat perdó als ciutadans per la seva negligent gestió al capdavant de les diferents administracions on han governat”, insisteix Antoni Camps.

D’altra banda Camps ha volgut també destacar l’escassa talla de Marc Pons, el paper de la qual està cada vegada més desdibuixat i el pes polític és cada vegada menor.

“Suposo que des de Palma s’hauran posat nerviosos en veure que a Menorca el PSOE està cada vegada més enfonsat i sense un rumb clar. Em sembla humiliant que hagin de venir de Palma a fer oposició al Consell de Menorca. La presència de Francina Armengol, que ha vingut a posar ordre a les files socialistes, demostra l’escàs lideratge de Marc Pons entre els seus. Marc Pons s’ha convertit en una estàtua de cera, en una figura decorativa que ja està amortitzada”, ha dit per concloure Antoni Camps.

X
Send this to a friend