El president Santiago Tadeo redueix a 21 els alts càrrecs en el Consell Insular de Menorca

El president del Consell Insular de Menorca compara els 21 actuals alts càrrecs amb els 35 de l’anterior equip de govern del PSOE i PSM. Una mesura que suposarà una reducció de més de 5 milions d’euros, junt a altres mesures d’austeritat.

Es per això que davant de les demandes del PSOE en les que sol·licitava la compareixença dels consellers de l’actual govern en el ple de la Institució Insular, el president li recorda al líder socialista Marc Pons que “els que haurien de comparèixer en ple són els antics consellers per donar comptes de l’actual greu situació”.

“Voldríem que sortís públicament davant el ple i, per iniciativa pròpia, a donar explicacions de perquè els treballadors de la Fundació de Discapacitats no poden cobrar amb puntualitat les seves nòmines; perquè en temps de crisi es pagaven auto-entrevistes de 5.000 euros; perquè gastava tres milions d’euros més del que es pressupostava en personal als darrers anys, encara que va ser advertit d’això pels tècnics; perquè va permetre que el deute del Consell es disparés fins els 30 milions d’euros”.

El president Tadeo demana a Marc Pons que expliqui “perquè, quan hi havia bonança econòmica, no va exigir amb contundència al Govern de Francesc Antich el traspàs de Promoció Turística; perquè no va aprovar el seu pla director sectorial de carreteres, si açò era el que volien; el mateix amb el pla d’equipaments comercials, el pla insular de la costa, o perquè va inaugurar un parc de bombers fa set mesos que ara, però, encara no es pot obrir i utilitzar”.

En opinió de Santiago Tadeo, “la incoherència política que demostra Marc Pons denota que no coneixia la realitat del Consell i, el que és pitjor encara, que no trepitjava ni veig que encara ho fa la realitat del carrer”.

“Marc Pons ha deixat un Consell endeutat i paralitzat com un solar; per tant, és millor que abans de criticar a l’equip de govern per criticar, que faci autocrítica i que reflexioni a veure perquè la ciutadania ha decidit que estigui a l’oposició”.

Segons el president Tadeo, aquest nou equip de govern no vol polèmiques estèrils. “Durant aquest quatre anys treballarem al 120% per donar solució i millorar la situació heretada per part del PSOE i PSM”.

X