El PP recorda que el Dic de Son Blanc es va construir sense cap previsió de futur

La diputada del Grup Parlamentari Popular, Eulàlia Llufriu, ha defensat avui la postura del Partit Popular davant una Proposició No de Llei presentada pel PSOE relativa a millorar la gestió del port exterior de Ciutadella.

 

Eulàlia Llufriu ha recordat que el dic de Son Blanc va néixer fruit de la necessitat de treure les línies comercials de l’interior del Port de Son Blanc per tal de garantir la seguretat, amb el consens del PSOE, PSM i PP. La proposta del PSOE-PSM passava per un dic amb el menor impacte possible i de mides acotades als vaixells que en aquells moments operaven al Port de Ciutadella i res més, ubicat a Son Blanc, “és a dir, sense cap visió de futur i incompatible amb altre usos”. Tot i això, ha dit la parlamentària, el PP, en vers a l’escenari plantejat i per responsabilitat, després de varies propostes amb resultat negatiu, va acceptar la única opció de consens amb els altres partits, i així s’assolí el Dic de Son Blanc.

 

La diputada ha recriminat als membres del PSOE que, tan sols un any després de la seva inauguració, ara vinguin a demanar l’atracament de grans iots recreatius al port exterior de Ciutadella quan ha dit “vostès en el seu projecte constructiu no van preveure ni el més senzill, com poden ser torretes de subministrament d’aigua, llum, connexió a Internet d’alta velocitat, televisió per cable, descàrrega d’aigües residuals, etc. Tampoc es disposa de cap tipus de locals, dutxes o altres  instal·lacions. Ni està previst el subministrament  de combustible”. Ha recordat que només hi ha un accés rodat que s’hauria de compartir amb els vehicles i camions que embarquen i desembarquen, taxis, tripulants  i passatger. “La cota elevada dels molls no és compatible amb el francbords d’aquest tipus d’embarcacions, només, en cas , d’emergència i molt puntualment per motius de necessitat es podria fer servir el dic de Son Blanc per amarrar qualque iot”.

 

Llufriu ha incidit en què “si tant d’interès tenia el PSOE en que vinguessin grans iots, amb els doblers dels que disposaven, haurien pogut fer un projecte que ho recollís i si no ho van fer era per què no ho volien i ara, amb la situació econòmica que vivim, sense quantificar el cost, si que ho demanen”.

 

I tot açò, ha recalcat la diputada, “sense parlar dels creuers turístics, on després de la multimilionària inversió per construir el dic ara s’ha de parcejar amb la construcció de ducs d’Alba amb un cost inicial de més de 9 milions d’euros, inversió aquesta del tot imprescindible per dinamitzar l’economia de Ciutadella”.

 

També ha criticat els punts de la proposició en els que el PSOE sol·licita la descentralització de la gestió pública dels ports de Menorca recuperant, dotant-la de més capacitat de gestió i autonomia, la plaça amortitzada de direcció de ports de Menorca, així com instar a una rectificació ates que en aquest any, la única plaça ocupada ha estat la de direcció de ports de Menorca.

 

Llufriu ha deixat clar que no existeix a Ciutadella ni tampoc a cap altre port depenent de Ports de les Illes Balears, la figura que denominada “Direcció de Ports“. També ha corregit al grup socialista apuntant que “la plantilla actual és la mateixa i no ha variat respecte a quan vostès van governar”. Ha afirmat que la plaça no s’ha amortitzat, és vigent i està ocupada per un professional de la Marina Mercant i ha recordat que la plaça de Cap Tècnic es va aprovar al Consell d’Administració, celebrat el dia 30 de novembre de 2010. “Van ser vostès, el Pacte de Progrés, que la van crear”.

 

El Grup Parlamentari Popular ha votat en contra d’aquesta proposició al considerar que demostra, clarament, el desconeixement total del tema que es tracta per part dels promotors de la iniciativa parlamentaria presentada. “I el que és pitjor, obvia tots els detalls de les limitacions pròpies del disseny i d’execució d’una instal·lació que vostès mateixos van dirigir, impulsar, modificar i executar”.

 

La diputada menorquina ha demanat als membres de la oposició que deixin d’enganyar a la gent. “No venguin fum. Si un té un cotxe encara que li posi ales no tindrà un avió”.

 

X
Send this to a friend