El PP i el topònim de Maó/Mahó

La consulta popular sobre el topònim de la ciutat no figura entre les 27 principals propostes del programa electoral del PP de Maó/Mahó. No obstant això, mantenim el compromís expressat públicament de sotmetre a consulta popular aquesta qüestió. La coherència política i la convicció són els principis que avalen la iniciativa.

 

Una entitat ciutadana va presentar en 2006 una petició avalada per quatre mil signatures en la qual, entre altres coses, proposaven una consulta popular entorn de la grafia tradicional, en català, del nostre municipi. Els governs socialistes a l’Ajuntament mai han donat resposta a aquesta petició. L’Ajuntament manté, per tant, un deute de comportament institucional amb un important col·lectiu de la seva població.

 

El PP ha reivindicat sempre la recuperació de Mahón com a topònim oficial i rehabilitar aquest nom que l’acord del ple municipal del 30 de juny de 2005 va esborrar de l’oficialitat. Els arguments són nombrosos i solvents, coneguts amb suficiència pels ciutadans d’aquest municipi.

 

L’equip de govern que dirigeix l’alcaldessa Águeda Reynés manté l’esperit del PP en aquesta matèria, recuperar Mahón com a nom oficial i sotmetre a consulta la forma catalana. Que els ciutadans puguin escollir entre la forma Maó o la forma Mahó, és una manera d’expressió democràtica el resultat de la qual respectarem.

 

L’equip de govern reitera la seva voluntat de respectar l’opinió popular, declara així mateix el seu interès de negociar la proposta amb l’altre grup polític que forma part de la corporació i reafirma la seva responsabilitat en les prioritats municipals.

X
Send this to a friend