El GPP valora molt positivament la injecció de més de 600 milions d’euros pendents de pagament a empreses i autònoms

El vicepresident econòmic, Josep Ignaci Aguiló, ha manifestat avui que una de les principals preocupacions de la seva conselleria és precisament l’enorme deute amb proveïdors heretat de l’anterior legislatura i que l’autèntic pla de xoc d’aquest Govern ha passat per posar en marxa mesures necessàries per aturar aquest deute, qüestió que s’ha pogut aconseguir.

 

El conseller ha anunciat que s’han injectat des de l’inici d’aquesta legislatura més de 600 milions d’euros a les empreses i autònoms. Ha criticat l’actitud de l’anterior ministra, la qual es va desentendre completament de la situació d’impagaments de les comunitats autònomes i ha destacat el canvi d’actitud amb l’actual Govern de l’Estat.

 

En aquest sentit, valora molt positivament la iniciativa del Consell de Ministres, consistent en una gran operació financera que suposarà posar en el circuit econòmic d’Espanya uns 35.000 milions d’euros. Una operació financera que suposarà, però, que el Govern s’endeuti durant 10 anys per poder pagar als proveïdors. “La mala gestió de l’anterior Govern, de gastar i no pagar, ho haurem de pagar durant 10 anys”

 

El conseller ha fet aquestes declaracions durant el ple del Parlament de les Illes Balears en resposta a la pregunta del diputat del grup Parlamentari Popular, Antoni Camps, qui ha demanat una valoració de l’anunci fet pel ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro sobre el pagament a proveïdors.

 

Camps ha recordat que fa unes setmanes la diputada de l’oposició i ex-consellera a l’anterior Govern, Fina Santiago, va dir, sense mostrar cap tipus de rubor, que lo important era firmar els convenis i que després ja es veuria com es pagava. De fet, va despatxar la qüestió dient que ella no es preocupava de com es pagaven, i que això era un simple problema de tresoreria.

 

“Aquest modus operandi de signar compromisos sense tenir els doblers per fer-los front, va ser la tònica habitual a l’anterior legislatura. I allò que alguns qualificaven de simple problema de tresoreria és ara un dels principals problemes de l’actual govern. Un simple problema de tresoreria que segons algunes fonts ha provocat que el 20% de les empreses que han tancat, ho hagin fet precisament pels impagaments de l’administració”, ha dit el diputat.

 

Camps ha recalcat que aquest “simple problema de tresoreria” ha suposat que el Govern tingués a finals de l’anterior legislatura un deute amb proveïdors de 1.104 milions d’euros. Una autèntica barbaritat que demostra la irresponsabilitat de com es va governar durant els darrers quatre anys. En aquests 8 mesos de legislatura, s’han fet esforços més que notables per anar ajustant les despeses, intentant no gastar més del que s’ingressa. S’ha acabat amb el despilfarro que havia caracteritzat l’anterior legislatura i s’ha posat ordre als comptes públics. S’han anat aplicant tot un seguit de mesures que han aconseguit frenar la tendència creixent dels impagaments i s’ha aconseguit estabilitzar el deute pendent amb proveïdors en els 1.100 milions d’euros.

 

Per aquest motiu el diputat menorquí ha volgut destacar que el canvi de Govern a nivell de l’Estat ha significat un canvi radical de sensibilitat en relació a aquest problema d’impagaments. Mentre que l’anterior titular en el Ministeri d’Hisenda, Elena Salgado, no va mostrar en cap moment cap tipus d’interès en això que s’ha qualificat de “simple problema de tresoreria”, i, per tant, res va fer per donar-li alguna solució, en canvi, l’actual govern sí que, tot d’una, ha mostrat la seva total predisposició a aportar solucions a aquest problema que a dia d’avui està quantificat en més de 35.000 milions d’euros a tot el país.

 

El passat dia 9 de març el Consell de Ministres va aprovar la creació d’un fons destinat al finançament dels deutes amb els proveïdors, el que suposarà una injecció de 35.000 milions d’euros a l’economia espanyola. Un procés que començarà a fer-se realitat a partir del proper mes de maig.

X
Send this to a friend