El Govern reformarà Sa Graduada l’estiu de 2013 per estrenar el nou equipament durant el proper curs

El conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, ha anunciat avui que la reforma de l’escola Sa Graduada de Maó es posarà en marxa previsiblement durant l’estiu de l’any 2013.

 

Ha reconegut que es tracta d’un projecte complicat, que ha estat una demanda de la ciutat durant molts anys, i que el Govern balear ha respòs a la voluntat dels pares i mares que van demanar el manteniment d’un centre viu. El conseller ha afirmat que, tot i les dificultats econòmiques per les que passa l’administració, s’ha fet un important esforç i s’ha inclòs una partida de 2.040.000 euros en els pressupostos de la comunitat autònoma destinada a la reforma d’aquest emblemàtic centre educatiu.

 

Ha recordat que -tal i com es va preveure- els alumnes de Sa Graduada seran ubicats de forma provisional al nou centre educatiu Maria Lluïsa Serra de Maó. El conseller ha afirmat que les obres de Sa Graduada tindran un termini d’execució d’un mes i que en el curs 2013-2014 ja es prestarà servei en les noves instal•lacions.

 

Rafael Bosch ha explicat que la reforma contempla l’adaptació i adequació del centre, una major accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, la instal•lació d’ascensors, aules amb mitjans telemàtics i la construcció d’una nova infraestructura esportiva, concretament un mini pavelló. El conseller ha valorat la notícia de molt positiva i ha assegurat que tot i que el camí per reordenar l’educació a Maó ha estat llarg, aquest centre permetrà afrontar nous reptes en la ciutat de Maó.

 

Bosch ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta del diputat del Grup Parlamentari Popular, Manuel Monerris, qui s’ha interessat per la reforma de Sa Graduada.

 

Monerris ha recordat que Sa Graduada és el Col•legi Públic més antic de Maó. Va ser la primera escola graduada que es va posar en funcionament en la ciutat i el primer edifici construït expressament per ubicar un centre educatiu. L’any 1927, el Rei Alfons XIII va posar la primera pedra i es va inaugurar l’any 1929. Després de mes de 80 anys de funcionament como escola del centre de Maó, segueixen vigents els serveis que presta ara com a Col•legi d’educació Infantil i Primària.

 

El diputat menorquí ha destacat que s’han fet molts de projectes damunt del seu destí i finalment es va donar per tancat el debat desprès de la visita a Menorca que va fer en data 6 d’agost de 2011 el conseller Rafael Bosch.

 

Ha explicat que durant aquesta visita es va mantenir conjuntament amb el regidor de l’ajuntament de Maó i actual conseller d’Administracions Públiques del Govern balear, Simón Gornés, una reunió amb l’associació de Pares i Mares d’alumnes de Sa Graduada i es va arribar a un definitiu acord complint d’aquesta manera la promesa electoral del PP de Maó en les darreres eleccions Municipals i Autonòmiques.

 

Monerris afirma que amb la reforma del centre per a la seva adaptació a les exigències que demana la legislació vigent en relació a instal•lacions educatives, es mantindrà el caràcter d’escola, casi centenària com valor històric i de identitat d’una ciutat. “Aquesta reforma així, tal com l’han dissenyada els tècnics de l’IBISEC, respectant i adaptant l’edifici al temps que vivim, respondrà a les repetides peticions fetes durant molts de temps pels professores i l’associació de Mares i Pares d’alumnes d’aquest centre educatiu de la ciutat de Maó”.

X
Send this to a friend