El Govern promou els microcrèdits i el fons de capital risc com a alternativa al finançament de les pimes

El vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, ha anunciat avui les mesures que ha impulsat el Govern per tal de detectar les necessitats de finançament de les empreses i emprenedors de les Balears. Ha explicat que dins del marc dela Lleid’Emprenedors i Empresa, es va constituir un grup de finançament, que ha estudiat l’aplicació del capítol referit al Finançament de les empreses, i concretament ha analitzat les necessitats dels distints sectors de les Illes Balears en la creació d’un fons de Capital Risc i Capital Llavor, des del punt de vista de normativa, pressupost o metodologia.

 

En el mes de febrer el Govern va organitzar un taller tècnic per a directius per tractar sobre “El finançament dela Unió Europeaper a emprenedors i pimes”. L’objectiu dela Jornadaera estudiar la possibilitat de crear microcrèdits i un fons de Capital Risc a Balears a través d’un programa europeu gestionat pel Fons Europeu d’Inversions, va participar el seu responsable Saiyi Suzuki, per explicar com crear nous instruments financers per a les Illes Balears.

 

Aguiló ha recordat que el passat dia 14 de setembre es va convidar a tots els agents socials (emprenedors, associacions, Administració Pública, sindicats, etc.) a participar en la consulta europea relativa al Pla d’acció sobre l’esperit empresarial 2012 i ajusts estatals destinats a donar suport a les pimes a través del Capital Risc. Els agents socials van tenir fins dia 21 de setembre per complimentar aquesta enquesta. Durant el mes de novembre es celebrarà un fòrum de finançament en el què es faran públics els resultats de la consulta i un debat obert sobre les polítiques de finançament per a emprenedors i empreses. Especialment, l’accés al finançament, el Capital Risc i les alternatives al finançament convencional.

 

El vicepresident econòmic ha subratllar que el Govern està elaborant una Estratègia d’Especialització Intel·ligent, RIS3, en el marc de la política dela Unió Europeai de forma coordinada amb l’Estat i la resta de comunitats autònomes. “Una de les prioritats per establir aquesta estratègia és la realització de taules sectorials per analitzar el conjunt de la situació actual dels sectors, posant l’èmfasi en una de les necessitats transversals: el finançament”.

 

Per últim, Aguiló ha destacat la participació del Govern en les Jornades Biofin Project que es celebraran el proper mes de novembre i on  es parlarà de necessitats financeres (en especial sobre Capital Risc i Business Angels) del sector biotecnològic de les Illes Balears.

 

El vicepresident econòmic ha fet aquestes declaracions durant el ple del Parlament en resposta a la diputada del Grup Parlamentari Popular, Asunción Pons, qui s’ha interessat pel finançament de les pimes i ha recordat que les petites i mitjanes empreses són la primera i principal font de creació de llocs de feina i de creixement de l’economia productiva de Balears.

 

Ha parlat de la necessitat d’establir -tal com preveu el Pla per a l’Equilibri Econòmic de les Illes Balears, redactat perla Vicepresidènciaeconòmica del Govern- uns plans d’actuació dirigits a potenciar les iniciatives empresarials, eliminar obstacles i afavorir la inversió.

 

Asunción Pons ha valorat positivament el fet de que Balears sigui la única comunitat autònoma que ha creat nous llocs de feina respecte l’any passat.

X
Send this to a friend