El Govern no pot vendre un edifici heretat i de titularitat pública per la important pèrdua de valor

El conseller d’Administracions Públiques, Simón Gornés, ha explicat avui, durant el ple del Parlament de les Illes Balears, que el nou Govern Balear s’ha trobat amb un edifici de titularitat pública, ubicat al carrer Palau Reial 14, que ha suposat un cost de més de 8 milions d’euros i que ara no es pot vendre perquè el seu valor s’ha reduït a més de la meitat.

 

Gornés ha explicat que el nou Govern Balear s’ha trobat amb aquest greu problema, i que a hores d’ara aquest edifici, a més de presentar greus problemes estructurals i de infraestructura, constitueix una important càrrega financera, tota vegada que el pagament dels 8 milions d’euros compromesos per a la seva compra, s’allarguen fins a l’any 2032.

 

En aquests moments el Govern Balear no pot posar a la venda aquest immoble, i tampoc l’ha pogut destinar als usos pels quals va ser comprat per l’anterior Govern del Pacte, perquè els preus i valors immobiliaris han baixat moltíssim, i per tant, constituiria una mala operació.

 

”En definitiva, un nou error que confirma la mala gestió, la imprevisió i la irresponsabilitat amb la que actuava el Govern del Pacte en uns moments en els que ja ens trobàvem en situació de crisi econòmica”, ha assegurat el Gornés.

 

El conseller ha fet aquestes declaracions en resposta a la pregunta de la diputada del Grup Parlamentari Popular, Asunción Pons Fullana, qui s’ha interessat pels motius pels quals el Govern de les Illes Balears ha trobat adient, per ara, no posar a la venda l’edifici de la seva propietat, situat al carrer Palau Reial, 14.

 

Fullana ha recordat l’alegria i irresponsabilitat amb que actuaven els mateixos que ara exigeixen responsabilitats i reclamen calendaris de pagaments a l’actual Govern del Partit Popular, van decidir gastar més de quatre milions d’euros en aquest immoble: 3.500.000 + el 16 per cent d’iva. I a més a més, va concertar un préstec de quatre milions euros. Per tant el total de la operació deixa una suma de més de 8 milions d’euros.

 

La diputada menorquina ha incidit en que l’ús d’aquest edifici anava dirigit a ubicar-hi les dependències del Centre Balears Europa; “una compra absolutament necessària segons el criteri d’aquell Govern que avui està on l’han situat, amb molta intel·ligència i sentit comú els ciutadans d’aquestes Illes: en els bancs de la oposició”.

 

Fullana ha fet referència a que l’argumentació dels antics responsables per justificar aquesta mala compra és que la seva ubicació era “muy cercana al edificio donde se ubica el resto de personal de la conselleria de Presidència, Passeig Sagrera 2, de Palma”.

 

“Es veu que era època en que tot era eufòria i alegria; no hi havia regit, i els recursos públics d’aquesta comunitat no es gastaven com fem avui amb seny, i rigor, mirant a on va a parar fins el darrer cèntim d’euro, sinó que es tractava d’un Govern que sempre reia, tirava els doblers; en una paraula, una despesa pública sense control i d’un malbaratament total”, ha conclòs la diputada.

X
Send this to a friend