El *Govern manté el seu compromís de cooperació al desenvolupament amb el Sàhara

El conseller de Presidència, Antoni Gómez, ha anunciat avui que el passat mes d’agost es van signar dos convenis de col·laboració amb l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí i l’entitat Escola en Pau. Acords que corresponen al compromís del Govern de les Illes Balears amb la cooperació al desenvolupament de la població Sahrauí, concentrada des de l’any 1975 en el desert algerià, en els camps de refugiats de la regió de Tindouf.

 

Durant el ple del Parlament, Antoni Gómez ha assegurat que gràcies als acords signats, el Govern de les Illes Balears, a través de l’Agència d’Emigració i Cooperació Internacional, destinarà un total de 180.000 euros perquè l’Associació d’Amics del Poble sahrauí i Escola en Pau duguin a terme 2 programes d’acció humanitària, garantint així la continuïtat de la ingent labor que duen a terme aquestes dues ONGs amb els programes Vacances en Pau, Madrasa i el de Suport al Sistema de Salut de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

 

El conseller ha destacat que gràcies a aquest tipus d’iniciatives com pot ser Vacances a Pau, nens i nenes dels campaments de refugiats són acollits per famílies de les illes durant 2 mesos pel que poden sotmetre’s a revisions sanitàries de caràcter general, oftalmològiques i odontològiques, i rebre atenció mèdica específica en aquells casos en què sigui necessari. Ha especificat que aquest any, un total de 89 menors passen 2 mesos acollits per famílies de Mallorca i Menorca. 9 d’ells a Menorca i 90 a Mallorca.

 

Gómez ha explicat que el Pla Director de Cooperació Balear 2012-2015 estableix que el Sàhara Occidental, la República Àrab Sahrauí Democràtica i la població refugiada són una de les àrees prioritàries d’intervenció humanitària. Gómez ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta del diputat del Grup Parlamentari Popular, Alejandro Sanz, qui ha recordat que la situació política i social del Sàhara fa que segueixi sent prioritari el suport de les administracions públiques. “La postura del nostre Govern espanyol davant el conflicte és clara i coneguda ja que advoca per una solució política, justa, duradora que pugui preveure la lliure determinació del poble del Sahara en el marc dels principis i resolucions de Nacions Unides” ha dit Sanz.

 

El parlamentari menorquí ha destacat el paper clau que han jugat les entitats i organitzacions no governamentals durant molts anys en els campaments de refugiats de Tindouf. Accions encaminades a millorar l’educació i la sanitat dels nens d’aquests campaments.

X
Send this to a friend