El Govern demana a Foment la Obligació del Servei Públic dels vols entre illes

El conseller de Turisme del Govern dels Illes Balears, Carlos Delgado, ha anunciat avui durant el ple del Parlament de les Illes Balears que el Govern ha traslladat a la ministra de Foment, Ana Pastor, tres propostes concretes de millora de l’Obligació de Servei Públic dels vols entre illes. Concretament ha sol•licitat la revisió de les tarifes a la baixa en un 25 %, també una tarifa única i un codi compartit en l’àmbit de la OSP.

 

1.- Revisió de la tarifa. La DG d’Aviació Civil ha de revisar el muntant de la tarifa clarament a la baixa, ja sigui aquesta presa en consideració com a tarifa de referència o com a tarifa màxima.

 

2.- Universalització de la tarifa. Es proposa que la tarifa sigui universal per a qualsevol viatger. Sobre la mateixa s’hauran d’aplicar els descomptes per a malalts, esportistes, grups, etc.
La tarifa serà aplicable directament per a la compra d’un sol bitllet, sense necessitat de que s’hagin de comprar l’anada i la tornada conjuntament per rebre una tarifa preferent.

 

3.- Codi compartit en el si de la OSP interinsular. Les aerolínies que operin en el si de la OSP interinsular balear ho faran en condicions d’assegurar que ho fan en codi compartit. En tractar-se d’un servei públic essencial i operar sota la cobertura de la OSP, el bitllet adquirit per volar ha de poder ser utilitzat per viatjar en qualsevol de les aerolínies que estiguin prestant els seus serveis en el si d’aquesta OSP, sempre que hi hagi disponibilitat de places en aquest vol.

 

Delgado ha fet aquestes declaracions en resposta a la pregunta de la diputada del Grup Parlamentari Popular, María Asunción Pons Fullana, qui s’ha interessat pel plantejament que s’ha fet des del Govern a l’Executiu Central.

 

La diputada ha destacat la ràpida reacció del president del Govern Balear, José Ramón Bauzá i del president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, després del tancament de Spanair. Tots dos presidents van acordar dimecres passat fer un front comú per obtenir respostes ràpides i eficaces. “El transport aeri resulta essencial i prioritari per tots els que vivim en una regió insular, com és Balears. I en el cas de Menorca s’ha convertit en un gravíssim problema, accentuat ara pel tancament de Spanair”, ha dit Pons Fullana.

 

La diputada també ha manifestat que “els que ara més exigeixen i reclamen la millora de l’Obligació de Servei Públic, són els mateixos que han governat fins ara, i tant el govern del PSOE-PSM a Balears com el govern de Zapatero i Rubalcaba a Madrid van ser incapaços d’aconseguir-ho, però el Grup Parlamentari Popular té la plena convicció de que els governs de José Ramón Bauzá i Mariano Rajoy aquesta vegada ho solucionaran”.

X
Send this to a friend