Antoni Camps recorda al PSOE que el Govern ja està negociant amb els Ajuntaments la majoria de les propostes que ha presentat

El diputat del Grup Parlamentari Popular, Antoni Camps, ha criticat avui que sigui precisament Marc Pons qui presenta esmenes al pressupost del Govern de millora per a Menorca, “el mateix que quan era president del Consell era incapaç de reclamar allò que estava al pressupost”. No entén com pot ser que qui reclami que s’afegeixin més inversions per a Menorca, la gran majoria en negociació o ja previstes, sigui el mateix que en el passat fou incapaç d’exigir el que s’havia aprovat als mateixos pressupostos.

 

“El PSOE ja ha fet pública la seva carta als Reis Mags i ha sortit la seva plana major en roda de premsa explicant les esmenes que han presentat als pressupostos de la Comunitat Autònoma, que suposarien per a Menorca uns 20 milions d’euros addicionals. Unes esmenes que són un brindis al sol i demostren la irresponsabilitat amb què actua el PSOE, doncs segueixen en la dinàmica de gastar i gastar sense pensar que això que es gasta s’ha de pagar. No han après res i segueixen en la mateixa línia que ens ha portat a les portes del precipici”, ha dit Camps.

 

El portaveu d’Hisenda del GPP lamenta la hipocresia del PSOE i recorda que els mateixos que han portat a Menorca a la ruïna ara volen aparèixer com els salvadors. “Si de debò estiguessin preocupats per Menorca i els menorquins el que farien és pagar la indemnització de 28 milions d’euros de Cesgarden que, per la seva culpa, haurem de pagar tots els menorquins”. “La foto que il·lustra la roda de premsa del PSOE amb Marc Pons, Joana Barceló, Vicenç Tur i Cristina Rita és la foto del fracàs i la derrota, malgrat l’alegria i xerinola que mostren”.

 

Antoni Camps ha explicat que els pressupostos de 2014 són uns pressupostos consolidats i dinàmics, que prioritzen les àrees socials: sanitat, educació i benestar social, uns pressupostos que milloren notablement respecte a l’any anterior i fins i tot respecte a l’últim pressupost del Pacte de Progrés. Els pressupostos de 2014 són, tenint en compte les restriccions lògiques de l’actual conjuntura, clarament positius per a Menorca. Suposen la millor inversió per habitant pel que fa a la resta d’illes i suposen mantenir i millorar les partides de despeses socials, a favor dels més necessitats.
Propostes per a Menorca

 Camps ha explicat que les propostes que presenta el PSOE no són cap novetat, ja que la majoria d’elles s’estan negociant amb el Govern Balear. Ha detallat la situació en la qual es troben algunes d’aquestes propostes.

 

A Maó existeix el compromís del Govern per dur a terme la primera i segona fase de l’Escola d’Adults, es preveu iniciar les obres en 2014; també s’està estudiant la ubicació del futur conservatori i l’ampliació de l’IES Joan Ramis; a la depuradora de Binidalí, que porta parada més de 6 anys, se li està buscant una solució en negociacions amb el Govern; l’estació de bombament, connexió i impulsió de l’aigua a Llucmaçanes és la principal prioritat de l’Ajuntament en matèria de recursos hídrics, i es preveu una solució en 2014; en relació a les filtracions a la platja de Canutells, l’Ajuntament ha reclamat la inversió, fins al moment s’ha dut a terme una actuació des del consistori aquest 2013 que també es durà a terme en 2014, existeix des de fa anys un projecte de Costes per evitar les filtracions i solucionar la problemàtica, que el PSOE podria haver executat en comptes d’invertir en la millora del moll de Canutells, quan no era la prioritat.

 

Ciutadella ha arribat a un acord amb el Govern per destinar una partida perquè el Consell Insular de Menorca pugui redactar el projecte de l’estació d’autobusos, a més des del consistori s’està negociant el futur equipament; l’ajuntament comptarà també en 2014 amb una partida bianual per a l’equipament del Teatre des Born; l’equipament de Son Saura no és cap prioritat ja que s’ha sol·licitat l’autorització per a un canvi d’usos. En el cas de les depuradores, Govern i Ajuntament estan intentant donar solució a una problemàtica de la qual el PSOE no es va preocupar quan estava al govern; la desaladora és competència del Govern central, qui ja s’ha compromès a donar resposta quan existeixi disponibilitat pressupostària, així com els serveis i energia en el port de Ciutadella, que des del consistori ja s’han reclamat.

 

Referent a Alaior, el Govern ha sol·licitat una pròrroga del conveni del Parc Bit que es va signar en el seu moment entre el Govern i el Ministeri, després que l’anterior Govern desviés a altres partides els fons estatutaris per construir el Parc Bit de Menorca. El Govern s’ha compromès amb l’Ajuntament d’Alaior a donar solució a la xarxa de pluvials que, fins i tot es podria aprovar en 2014; d’altra banda i en referència al centre de Salut, des del consistori no es considera una prioritat, ni una necessitat per al municipi.

 

Davant aquests exemples, Antoni Camps ha recordat al PSOE que tant els Ajuntaments, com el Consell, com el Govern estan fent el seu treball, “conscients de la realitat, s’està donant prioritat a les inversions més necessàries i el que no pot pretendre l’oposició és demanar 20 milions d’euros extres sabent les dificultats que existeixen per repartir els diners, i no solament això, demanen tot allò que ja s’està negociant, i que fins i tot, ells mateixos no van fer, gastant els diners en altres coses”.

 

 

X